email ile bilgisayarı kapatmak

Email ile bilgisayarı kapatmak evet artık şu ilerleyen teknoloji sayesinde hiç de zor değil.Hemde cep telefonu da dahil olmak üzere sadece kapatmak değil çeşitli komutlar vermek mümkün ancak eposta ayarları yapılan bir telefon gerekebilir.
Ancak email yolu ile yapılabilecekler sadece bunla sınırlı değil tabi ki bilgisayarı kapatabilir,yeniden başlatabilir,herhangi bir program çalıştırabilir ya da istediğiniz komutu verebilirsiniz.Bu sizin ne yapmak istediğinize veya bilgisayarda neler yapabileceğinize bağlı.

Sözü fazla uzatmadan nasıl yapacağımıza geçelim.Gerekli olanlara bakalım.
1 - microsoft office 2003 veya üstü bir sürüm
2 - gmail hesabı
bunlar benim kullandıklarım msn veya diğer mail adreslerini denemedim ancak yukarıdaki iki seçenekleri ve aşağıdaki tarifi uygularsanız başarı ile olacağını sizlerde göreceksiniz.
1.Aşama masaüstüne yeni bir not defteri açıp
 c:\windows\system32\shutdown -s -f -t 00
yazıyoruz.farklı kaydet diyerek adını shutdown.bat olarak "C:\" dizinine kaydediyoruz.




2.Aşama microsoft office outlook 2003 programını çalıştırıyoruz.karşımıza çıkan menüden pop3 seçeneğini seçerek ileri diyoruz.Aşağıdakileri kendinize göre değiştirin.
E-Posta Hesapları
Kullanıcı Adınız :"kullanıcıadı"
E-Posta Adresi : "kullanıcıadı@gmail.com"
Oturum açma bilgileri
Kullanıcı Adınız :"kullanıcıadı"
Parola :"şifreniz"
Sunucu Bilgileri
gelen posta sunucusu(Pop3) : "pop.gmail.com"
Giden posta sunucusu(Smtp) : "smtp.gmail.com"



daha sonra diğer ayarlardan giden sunucusu bölümündeki Giden sunucum(SMTP) için kimlik doğrulaması gerekir.seçeneğini işaretliyoruz.
Bu menüden çıkmadan devam ediyoruz.Gelişmiş menüsüne geliyoruz.Gelen sunucusu(POP3) : 110 yazan yere 995 yazıyoruz.ve aşağıdakileri işaretliyoruz.bu sunucu şifreli bir bağlantı(SSL)gerektirir.tamam diyoruz ve son diyoruz.Artık bir kullanıcı hesabını tanımlamış olduk.
Outlook programını kapatmadan Üstteki menüden Araçlar daha sonra Kurallar ve uyarıları açıyoruz.Yeni Kural diyoruz.Karşımıza Kural Sihirbazı çıkacak boş bir kuraldan başlayı seçiyoruz



ve ileri diyoruz.listelenmiş seçeneklerden konuda belirli sözcükler bulunan ve de yalnızca bu makinede yi işaretliyoruz.Altte ki 2.adım kutusundan konuda sözcükler bulunan tıklayıp açıyoruz ve kapat yazıp ekliyoruz.tamam deyip ileri ye basıyoruz.bu listeden de uygulamayı başlat ı işaretliyoruz.altta ki 2.adım kutusundan uygulama yı başlatı seçerek açıyoruz.son olarak shutdown.bat dosyasını nereye kaydettiysek onu bulup seçiyoruz.tamam diyoruz son olarak ileri ve uygula diyoruz.




İşte ayarların hepsi bu kadar şimdi ayarlardan tanımladığınız eposta adresin email göndererek deneyebilirsiniz.Ancak konuyu kapat olarak yazın.İster bilgisayar üzerinden isterseniz de bu email gönderimini eposta ayarları yapılmış bir cep telefonundan gönderebilirsiniz.

Yorumlar

  1. açmak için felan ne yapcağız :D

    YanıtlaSil
  2. Marka tasarım adına, bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

[programsız] Bilgisayarı yeniden başlatma (restart) işleminin zamanını ayarlama

c# List kullanımı