Kayıtlar

Şubat, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Visual basic 6 ile mail gönderme

Visual basic 6 ile mail gönderme nasıl oluyor bugün onu göreceğiz. Mail gönderemeyenler buraya ekstra ocx, dll vs... gerektirmez. Zaten windows' un her sisteminde bulunan cdosys.dll 'i kullanır. Formumuza 1 adet commandButton ekleyin adı Gonder olsun ve aşağıdaki bilgileri kendize göre doldurmayı unutmayın...

Asp.net 4 horizontal menü yapımı

Resim
Asp.Net 4 de yatay açılan horizontal dropdrown olarak menü yapımı yada asp.net 4 hazır olarak gelen navigation menüyü özelliştirmeye çalışacağımız bu yazıyı asp.net e yeni başlayanlara faydalı olması dileğiyle başlıyoruz.

email ile bilgisayarı kapatmak

Resim
Email ile bilgisayarı kapatmak evet artık şu ilerleyen teknoloji sayesinde hiç de zor değil.Hemde cep telefonu da dahil olmak üzere sadece kapatmak değil çeşitli komutlar vermek mümkün ancak eposta ayarları yapılan bir telefon gerekebilir. Ancak email yolu ile yapılabilecekler sadece bunla sınırlı değil tabi ki bilgisayarı kapatabilir,yeniden başlatabilir,herhangi bir program çalıştırabilir ya da istediğiniz komutu verebilirsiniz.Bu sizin ne yapmak istediğinize veya bilgisayarda neler yapabileceğinize bağlı.

Asp.net 4 c# email gönder

Asp.net 4 de email göndermek isteyen arkadaşlar için kodlar aşağıdaki gibidir.  mail gönderecek formumuzun adı SendMail.aspx olsun.

Metrobüs Esenyurt'a Hayırlı Olsun

Resim
       İstanbul Metrobüs hattı uzaltılması uygulaması ile şu anki Zincirlikuyu Avcılar hattı, Büyükçekmece'ye kadar genişletilmesi düşünülüyor.Avcılar'dan Büyükçekmece'ye kadar olan bölümde Esenyurt'ta olduğu bildirildi.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bu hattın 25 kilometrelik bir yol olduğu ve ihaleden sonra yapımına 2011 yılı içerisinde başlanacağını bildirdiği söyleniyor.

Asp.Net MVC 2 CAPTCHA(güvenlik kodu) Uygulaması

Resim
Asp.Net 4 mvc 2 de CAPTCHA uygulamasının nasıl yapıldığını hep beraber görelim. ilk önce yeni proje başlatalım.uygulamayı Visual C# web olarak seçiyoruz.

Windows' u Türkler Hazırlasaydı :)

Tripkolik - Gidemem Senden ( 2011 EN YENİ SÜPEER )

Yasin okuyan mısırlı çocuk

Yasin Okuyan Mısırlı Çocuk

Mevlid Kandili Dursun Ali Erzincanlı

Katy Perry - Firework

Resim

"LIKE A G6" (OFFICIAL) FAR EAST MOVEMENT (FM) feat The Cataracs & Dev

Resim

Chrome 9 Yayınlandı.İndirin

Resim
   Google Tarayıcısı  Chrome un yeni versiyonu 9 u indirlmeye sunuldu. 9.0.597.94 sürüm numarasıyla kullanıma sunulan Chrome 9 bazı güvenlik  güncellemeleri ve bazı yeniliklerle birlikte geliyor.            Bu özelliklerinden bir tanesi   Chrome 9 ile birlikte,  WebGL desteği  artık açık olarak geliyor. Bu sayede, WebGL tabanlı pek çok seçeneğe ulaşma şansınız oluyor.           Diğer bir yenilik ise , aramalarda kullanıcıya yardımcı olacak  Google Instant özelliğinin artık adres çubuğuna da entegre edilmiş durumda. Ancak bu özellik başlangıçta açık olarak gelmiyor. Açmak için seçeneklere girip ilgili seçeneği aktif hale getirmeniz gerekiyor.      Üçüncü yenilik ise  Google  Cloud Print  . Bu özellik sayesinde, doğrudan bağlantınız bulunmayan bir yazıcıdan bile, internet üzerinden çıkış alma şansınız oluyor. Bu özelliğe gelişmiş seçeneklerden ulaşabilirsiniz.            Google hızlı tarayıcısı Chrome u kullanmayanların denemelerini tavsiye ederiz.  Daha fazla bilgi için buradan..

Mac Adresi Değiştirmek

Mac Adresi Değiştirmek. Mac Network Adresi Değiştirmek için çok güzel bir program isterseniz adresi değiştirmeden önce bizdeki kayıtlı adresi öğrenelim. Başlat Çalıştır a basıyoruz karşımıza gelen yere cmd yazıp entere basıyoruz. karşımıza çıkan ekrana ise ipconfig/all yazıp enter a basıyoruz. evet. o yazılardaki fiziksel adres yazan yer sizin mac adresidir.ancak ne kadar ağ bağlantı noktası varsa o kadar da adresde vardır.siz yerel ağ bağlantılardan hangisini kullanıyorsanız onu dikkate almalısınız... neyse şimdi gelelim asıl konumuza programı çalıştırdığımızda yerel ağ bağlantılarından internetimizin takılı olduğunu bağlantıyı seçelim.çünkü bilgisayarınıza takılı bir bluetooth aleti varsa onuda listeler.hangi bağlantıyı seçerseniz onun adresi aşağıda çıkacaktır. Ancak burada dikkat etmemiz gereken adresi değitirirken birkaç tanesinin yerinide değiştirseniz olur.Yazdıktan sonra Change Mac Id a basıyoruz. İşte bu kadar... Aşağıdaki Adresten Programı indirin... Rar