Kayıtlar

Mart, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Blogger Yeni Özellik E-posta İle Takip Edin

Resim
Blogger yeni gadget lardan bir tanesi olan E-Posta ile Takip özelliği geldi.Sitedeki yeniliklerden haberdar olmak isteyen kullanıcıların eposta adresini girmesiyle tamamlanıyor.

Asp.Net Validation Kontrolleri

Merhaba Arkadaşlar.Bu yazımda da Asp.Net 'te Validation kontrollerini inceleyeceğiz.Belki Validation kontrollerini isim olarak ilk defa duymuş olabilirsiniz, ancak web sitelerindeki form doldururken çokça görmüş olduğunuz bir kontrollerdir... Başlıca Validation kontroller; CompareValidator Bu nesne iki textboxtan girilen bilgilerin aynı olmasının kontrolünü yapar.Bu genelde üyelik formlarında şifre tekrarı veya eposta adresinin tekrarı istendiğinde kullanılır.

Esenyurt Eskule ile daha da güzelleşti.

Resim
2010 yılının son günlerijnde faaliyete geçen ve Esenyurt'un merkezinde bulunan Eskule AVM alışveriş merkezi; çeşitli markaların bir araya geldiği ve vatandaşların da ilgi ile ziyaret ettiği bir yerlerden biri oldu. Bu alışveriş merkezinin içinde onlarca marka ve firmanın bir araya gelmesi ile gezmek, dolaşmak hemde hoşça vakit geçirmek için güzel bir merkez olmuş. Esenyurt merkezindeki Eskule AVM ; Avcılar- Beylikdüzü- Bahçeşehir ve Hadımköy yollarının kesiştiği TEM’e 2 dakika, E-5’e ise 6 dakika mesafe uzaklıkta. Eskule AVM deki bazı markalar ise şöyle : Teknosa, Altınyıldız, Onur Group, Tiffany, Altınnbaş, Polaris, Kappa, Seven Hill, Kinetix, Burger King, Çiğ Köftem, King Bowling

Visual Basic 6 ping

Resim
Visual Basic 6 ' da ping atmak nasıl oluyor onu göreceğiz visual basic 'de ping atmak için winsock nesnesini kullanarak yapacağız. İlk önce formumuza 1 adet winsock nesnesi ekleyeceğiz.Project / components diyoruz ve Microsoft Winsock Control 6.0 bularak işaretliyoruz ve tamam diyoruz.Winsock nesnemizin adı deneme olsun.Daha sonra da formumuza 2 adet label ekliyoruz.Adları da Label1 ve Label 2 olacak.1 adet textbox adı txturl olsun.Son olarak da 1 Adet CommandButton ekliyoruz. Programımızı aşağıdaki gibi tasarlıyoruz.

Arama Dizinlerine Site Ekleme

    Web sitemizi tasarımını bitirdik ve tüm dosyalarımızı upload ettikten sonra yapmamız gereken arama motorlarına sitemizi eklemek. Google : Arama motorlarının ilk sırasındaki google 'a sitemizi eklemek için şu adrese gidiyoruz. http://www.google.com.tr/addurl/?continue=/addurl Daha sonrada url yazan kısıma sitemizin adresini yazıyoruz.

ATM fişleri artık paralı

        BANKALAR, işlem sayısının yılda 1 milyar adede ulaştığı ATM’lerdeki bilgilendirme fişleri için de artık makbuz bedeli almaya başladı.         Bu makbuz bedelleri 25 kuruş ile 1 TL arasında değişirken bu bankalar arasında şimdilik Akbank,Vakıfbank,Garanti Bankası,TEB-Fortis ve HSBC yer alıyor. Atm makbuzlarından en fazla 1 TL ücretle Vakıfbank olurken 70 kuruş alan bankalar Garanti Bankası ve HSBC

Esenyurt'un Nüfusu 11. Sırada

Resim
Türkiye İstatistik Kurum'unun 2010 yılındaki Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi(ADNKS) verilerine göre ; İstanbul ilinin tüm ilçeler olarak nüfus sıralamasında 11. sırada yerini aldı. Esenyurt'un nüfusu 446.777 olarak belirlendi ve bu oranın çoğunluğunu ise 229.458 ile erkekler alıyor.Kadınların sayısıda 217.319 olarak belirlendi.

asp.net 4 iletişim formu (contact form)

Resim
ASP.NET 4 ile iletişim formu hazırlayacağımız bu yazımda benimde kendi sitemde kullandığım iletişim formu asp.net i kullananlar için gerekli bir form olduğunu düşünüyorum. Kodlarımıza geçmeden önce uygulamanın çalışır halini görmek isterseniz tıklayınız... Projemizin adı contact olsun.uygulamada kullandığım dil ise C# dır. projemize Home klasörüne Add/View diyoruz iletisim ve tamam adında iki View(sayfa) ekliyoruz.

Blogger'e Erişim Yasağı Geldi...

Resim
Dünyaca ünlü ve hatta milyonlarca üyesi olan Blogger sitesi mahkeme kararı ile erişim yasağı geldi. Bizim sitemizin de içerisinde bulunduğu milyonlarca üyesi olan Blogspot adresine girmeye çalışanlar "mahkeme kararıyla kapatılmıştır." yazısıyla karşılaştılar.

visual basic 6 sistem temizleyici

Resim
     Kodları visual basic 6 da yaptığım bir programdır. Bu programı ilk önce kendime kolaylık olması amacıyla hemde visual basic' de kendimi geliştirmek yapmıştım. Ancak  her bilgisayarın çalışma mantığı aynı olduğu için yani internette dolaşırken tüm sayfalar hatta tüm objeler (resim, video, müzikler, komut dosyaları, ) yani o sayfada görebildiğiniz veya göremediğiniz herşey kaydedilir. Siz ekstra bir ayar yapmadığınız sürece tabi ki normalde windows' un standart ayarı 20 gün ile sınırlıdır. Peki Bu internet dosyalarınız 20 gün ara ile siliniyor ama ,cd den veya internetten indirdiğiniz programlar ne oluyor.? onlarda başka klasöre tabiki. Siz belki farkında değilsiniz ama bilgisayarınız açılıp kapanana kadar ne yaparsanız yapın onu kaydediyor. İşte bu kaydededilen dosyalar zamanla bilgisayarınızda zamanla yer kaplar ve zamanla bilgisayarınızın yavaşlamasına neden olur. Bu da bilgisayarın performans açısından hiç de iyi olmayacağı kesin.