Ekran resmini çekmek[programsız]

Bilgisayarımızın Ekran görüntüsünü almak veya resmini çekmek için bazı programlar var ancak program kullanmadan da ekranın resmini çekebiliriz.

Bu işlem aslında hiç de zor değil. Klavyemizde olan Print Screen SysRq tuşuna basarak bu işlemi yababiliriz. Print Screen SysRq tuşu ile Ekranın resmini çektik ancak resmi görebilmek veya kaydetmek için resim düzenleme programına ihtiyacımız olacak. Photoshop benzeri programı bilgisayarımızda yüklü değil ise windows un Paint programı işimizi görecektir.

Başlat menüsünden veya çalıştır komut satırına mspaint yazarak paint programını açalım. Çektiğimiz resimi görüntülemek için Ctrl + V tuşlarına basarak yapıştır diyoruz artık resmimiz hazır. Kaydetmek için ise Farklı Kaydet diyerek istediğiniz formatta kaydedebilirsiniz.

Son olarak ekran resmini çekerken tam ekran görüntüsü değil de sadece açık pencerelerden birinin resmini çekmek istersek yapmamız gereken şey istediğimiz pencereye tıklayarak aktif etmek ve Alt Gr + Print Screen SysRq tuşlarına basmak kalıyor.

Android telefon veya tabletlerde ekran görüntüsü almak için buradaki yazımı okuyabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[programsız] Bilgisayarı yeniden başlatma (restart) işleminin zamanını ayarlama

c# List kullanımı