Cd boot etme[bios]

 Bu yazımda bilgisayarımızın ilk açılırken öncelik olarak cd yi seçmek veya bilgisayarımıza temiz bir kurulum yapmak, format atmak istiyorsak bunun başlangıcı olan işlemleri anlatmak istiyorum.
1.Yöntem
 Bu yöntem tek seferlik bir tercih olacak yani hızlı boot menü de diyebiliriz.
Bilgisayarımız kapatıp açılırken aşağıdaki resimdeki gibi boot menu kısayolumuz F12 ancak sizin bilgisayarınıza göre değişiklik gösterebilir.
F7, F8, F9, F10, F11, F12, Esc olabilir.
First boot

Kısayolumuzu tuşladığımız zaman ise karşımıza küçük ekran gelecek burda bilgisayarımızda bulunan cd romu işaretleyip ENTER tuşuna bastığımızda cd mizi okumaya başlayacaktır.
First Boot Window

2.Yöntem
 Bu yöntemde ise yapacağımız değişiklikler kalıcı olarak yapmış olacağız ve bilgisayarımız her açıldığında işaretlediğimiz donanımı ilk olarak çalıştıracaktır.
Ancak cd den boot ettiğimiz zaman veya format işlemini tamamladığımız zaman aynı işlemleri tekrarlayarak öncelik sırasını HDD olarak ayarlayabilirsiniz.
Bilgisayarımız kapatıp açılırken aşağıdaki resimdeki gibi bios setup kısayolumuz DEL ancak sizin bilgisayarınıza göre değişiklik gösterebilir.
DEL(DELETE), TAB, F1, F2 olabilir.

Bios Setting

Kısayolumuzu tuşladığımız zaman aşağıdaki resime benzer mavi ekran açılacaktır.

Bios first window

Yön tuşları ile BOOT menüsüne gelerek ekranda CD-ROM Drive en üste getiriyoruz. Ancak siz ekranda Boot Device Priority yazısını görüyorsanız bu menüyü açalım ve 1st Boot Device olarak CD-ROM işaretleyip enter layalım.
Daha sonra kaydetmek için F10 tuşuna basarak OK deyip kaydettik ve çıkıyoruz.

Bios cd yi ayarlama

Hepsi Bu kadar...
Bir yazımın daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

[programsız] Bilgisayarı yeniden başlatma (restart) işleminin zamanını ayarlama

c# List kullanımı