Kayıtlar

Ocak, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

windows ne zamandır açık?

Resim
Merhaba bu yazımda Windows kurulu bilgisayarda sistemin ne zaman açıldığını ve kaç saattir çalıştığını nasıl öğreniriz onu anlatmaya çalışacağım. 1. Yöntem Klavyemizde Ctrl + Alt + Delete tuşlarına basarak Görev Yöneticisini açalım. Görev Yöneticisinde ise performans sekmesine tıkladığımızda alt tarafta çalışma zamanını görebilirsiniz.

Android: ekran görüntüsünü alma

Resim
Merhaba bugün sizlere android kullanan telefon ve tabletlerde ekran görüntüsü [ekran resmini çekme] nasıl yapılır anlatmaya çalışacağım. Aşağıda anlattığım yöntemler android 4 ve üzerinde çalışır. 1. Yöntem telefonun ses kısma ve güç düğmerine birlikte basarak

Bilgisayara ne zaman format atılmış? sorusunun cevabı kolay yöntem

Resim
Merhaba bugün bilgisayarımıza kurulu Windows ne zaman format atılmış sorusuna en kolay yöntemle cevaplamaya çalışacağım. Daha önce burada system bilgileri üzerine yazdığım konuyuda inceleyebilirsiniz. Windows+R tuşlarına basarak çalıştır ekranına cmd yazarak komut istemini çalıştıralım. Daha sonrada komut satırı penceresine systeminfo yazarak enter tuşuna basıyoruz. Çıkan sonuç aşağıdaki gibi İlk yükleme zamanı veya Original Install Date yazan kısım bilgisayarımıza atılan formatın tarihi ve saatini gösterir.

c# random rastgele sayı üretmek

Resim
Bugün sizlere c# da random (rastgele) sayı nasıl üretilir örneklerle anlatmaya çalışacağım. İlk örneğimizde belirli sayılar arasında rastgele sayı üretilirken ikinci örneğimizde ise başlangıç noktanın 0 olup belirlenen sayıda rastgele sayı üretir. örnek olarak; Random rnd = new Random(); int sayi = rnd.Next(1, 8); // en küçük 1 ve en fazla 7 int tek = rnd.Next(35); // 0 dan başlayıp 34 dahil

[programsız] windows product key veya lisans anahtarını öğrenme

Resim
Merhaba bugün sizlere ek yazılım gerektirmeden çalışan windows un ürün anahtarı veya lisans anahtarını öğrenmeyi göstermeye çalışacağım.

Google messenger toplu sms gönderme hatası ve çözümü [resimli anlatım]

Resim
Bugün sizlere google messenger kullananlar için toplu sms gönderme hatası ve çözümünü anlatmaya çalışacağım. Bunun için ilk önce sağ üst köşedeki Ayarlar ardından Gelişmiş yolunu takip ediyoruz.

Css: max-width nedir nasıl kullanılır?

Resim
Css de konularına kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugünkü konumuz ise max-width i anlatmaya çalışacağım. Width yani genişlik değerinin en fazla alacağı değeri belirlememizi sağlar. Kısaca örneklemek gerekirse width değerini yüzdelik(percent) bir oranda ayarladık bu yüzdelik oranda değişken bir değer olacağından bazı durumlarda yazı ve resimler iç içe girebilir veya sitemizin görüntüsünü bozabilir işte burada devreye max-width özelliğini devreye sokuyoruz.

2015'te en çok arananlar

Türkiye olarak 2015 yılında google da en çok hangi kelimeleri aradık işte en çok arananlar 2015; Yükselen Genel Aramalar Seçim Sonuçları LYS Sonuçları Charlie Hebdo Fifa 16 Elbise ne renk?