Arama Dizinlerine Site Ekleme

   Web sitemizi tasarımını bitirdik ve tüm dosyalarımızı upload ettikten sonra yapmamız gereken arama motorlarına sitemizi eklemek.
Google : Arama motorlarının ilk sırasındaki google 'a sitemizi eklemek için şu adrese gidiyoruz. http://www.google.com.tr/addurl/?continue=/addurl Daha sonrada url yazan kısıma sitemizin adresini yazıyoruz.

Sitemiz Blog ise Google Blog Arama'ya eklemeliyiz.Adres ise http://blogsearch.google.com.tr/ping
 burada blog adresimizi soracaktır.Örnek olarak esenyurtluyuz.blogspot.com/ gibi yazdıktan sonra Blog Gönder diyoruz.
Yahoo :Arama motorlarının ikinci sırasındaki yahoo dizinine eklemek için bu adrese gidiyoruz http://search.yahoo.com/info/submit.html
burada  Submit Your Site for Free seçtikten sonra karşımıza gelen sayfadan da Submit a Website or Webpage i seçerek adresimizi yazıyoruz.Son olarak da karşımıza üyelik bilgilerini soracak üyelik bilgilerini girdikten sonra da site ekleme tamamlanmıştır.Ancak daha sonra da gerekli ayarları yapabilirsiniz.(Site sahiplik ekleme veya kaldırma)
Msn Search / Bing : Bing 'e eklemek için ise bu adrese gidiyoruz. http://www.bing.com/webmaster/SubmitSitePage.aspx
 Site adresimizi yazdıktan sonra submit url diyoruz.
Dmoz : Bu dizine sitenizi eklemek demek üst sıralarda olmak demektir.Fakat bu dizine sitenizi kayıt edebilmeniz için sitenizin özgün ve kaliteli olması lazım, her siteyi kabul etmiyor.
Sitenizi bu adresten dmoz a ekleyebilirsiniz. http://www.dmoz.org/World/Türkçe/ bu adrese gittikten sonra sitenizin ait olduğu kategoriyi seçerek devam ediyoruz.
Örnek; Windows İşletim sistemi destek ile ilgili siteniz var ise izleyeceğiniz yol şöyle olmalıdır.

Top :World: Türkçe: Bilgisayar: Yazılım: İşletim Sistemleri: Windows gibi seçtikten sonra sayfanın üstünde olan adres öner i seçiyoruz.

Yorumlar

  1. Merhaba Ben Yaklaşık 1 Sene OLdu Deniyorum Ama Bir Türlü Eklenmedi Site Açıklamsını 20 Kelimeyi Aşmıyorum Ve Mail Hesabı İnfo@ Kulanıyorum Ama Eklenmedi Bir Türlü

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

[programsız] Bilgisayarı yeniden başlatma (restart) işleminin zamanını ayarlama

c# List kullanımı